Tietoa asiantuntijasta ja yrityksestä.  

”Tiedän miltä tuntuu, kun maailma pysähtyy terveydellisistä syistä alle nelikymppisenä. Mutta tiedän myös, kuinka pysähdyksestä selvitään, ja jatketaan elämistä.”

Insinööri Pekka Aholan EnviSafe Oy tarjoaa työturvallisuuteen liittyvää konsultointia, sekä työelämään liittyviä puheenvuoroja.

Asiantuntija ja ”Insinööri With a twist".

Olen Pekka Ahola, yli 15 vuoden ammatillisen kokemuksen omaava ympäristötekniikan ja työturvallisuuden asiantuntija. Pohjalla minulla on ympäristötekniikan insinöörin koulutus. Olen toiminut kymmenillä maanrakennustyömailla ympäristöteknisenä valvojana, näytteenottajana ja suunnittelijana. Tämä on antanut vahvan käytännönläheisen lähestymistavan työhön. Näkemykseni onkin, että asiantuntijan tulee tietää työnsä vaikutukset käytännössä. Teorian pitää kohdata käytäntö. Muuten on ”jääkiekkovalmentaja, joka ei ole ikinä itse pelannut.”  

Olen työskennellyt vuodesta 2014 rakennuttajan turvallisuuskoordinaattorina, kouluttajana ja suunnittelijana, sekä projektipäällikkönä maanrakennus- ja purkutyöhankkeissa. Kokemusta on vuosien mittaan kertynyt myös esimiestyöstä ja rakennuttamiseen liittyvistä tehtävistä. Työvuodet ovat tuoneet tullessaan vahvan yhteistyöverkoston.

Tilanteeni muuttui melkoisesti vuoden 2017 kesällä kun Parkinsonin tauti hiipi mukaan elämääni alle 40-vuotiaana. Elämä muuttui, mutta päätin suhtautua asioihin uudessa elämäntilanteessakin itselleni luontaisesti: ratkaisukeskeisesti. Sohvan pohjalle jääminen ei olisi auttanut ketään, kaikkein vähiten itseäni. En myöskään halunnut hävetä sairautta, jolle ei mitään mahda. Siksi päätin alusta alkaen puhua tilanteestani avoimesti.

Olen aina viihtynyt käytännön tekemisen, erilaisten teknisiä ratkaisuja vaativien haasteiden tai työntekemistä helpottavien ratkaisujen parissa. Minulle tyypillistä on ajattelu: ”Voisiko tuon tehdä jotenkin helpommin ja paremmin?” Puuhailen myös mielelläni erilaisten rakenteluprojektien ja nikkaroinnin parissa. Nämä pitävät myös osaltaan yllä käytännön työturvallisuustietoa. Osittaisena harrastuksenakin remontoin rintamamiestaloamme Mäntsälässä.

Yritys

Hyppäsin loppuvuodesta 2021 pois vakituisesta työsuhteesta ja perustin EnviSafe Oy:n, koska haluan jakaa vuosien varrella kertynyttä osaamistani ja näkemystäni eteenpäin. Lisäksi työelämä alkoi näyttäytyä erilaiselta sairastuneen ihmisen silmin. Koinkin luontevana yhdistää aiempaan osaamiseeni sairauteni mukanaan tuomia ajatuksia työyhteisön toiminnasta.

Yrityksen tarkoituksena on kehittää työturvallisuuden ja työsuojelun käytäntöjä sekä edistää työpaikkojen yhteisöllisyyttä ja inhimillistä puolta. Haluan, että asiakkaani saavat työstäni todellista lisäarvoa: turvallisempia, taloudellisempia ja sujuvampia hankkeita, sekä avoimemmin toimivaa työyhteisöä. Yrityksen tarjoamista palveluista tarkemmin Palvelut- sivulla.

Info

 • Ympäristötekniikan insinööri (AMK), Lahden ammattikorkeakoulu 2005
 • Rakennuttajan turvallisuuskoordinaattori vuodesta 2014
 • Väyläviraston pätevöitys turvallisuuskoordinaattorin tehtävään vuonna 2020
 • Tieturva 1&2
 • Rataturva
 • Työturvallisuuskortti
 • Hätäensiapu-kurssi
 • Arvostettu ammattilainen sekä asiakkaiden ja työyhteisön keskuudessa
 • Vahva käytännönläheinen näkemys
 • Usean vuoden kenttätyökokemus työmaavalvojana, kohteina mm öljysatamat, varuskunta-alueet ja infratyömaat
 • Turvallisuuskoordinaattorin tehtäviä päivän töistä useamman kuukauden kestäneisiin hankkeisiin
 • Lukuisia työturvallisuuteen ja ympäristötekniikkaan liittyviä pidettyjä koulutuksia
 • Työsuojeluvaltuutettu 01/2020-12/2021, Golder Associates Oy